1. Recept /
  2. Ugnsrostad potatis

Ugnsrostad potatis

Ugnsrostad potatis

Potatisälskare, detta recept är ett måste för er! Perfekt för grillat, och det smälta smöret förser potatisen med en underbar nötig smak. Det här receptet passar lika bra för alla typer av potatis. Om du använder delikatesspotatis kan du till och med behålla skalet för en extra härlig smakupplevelse. Utforska njutningen av potatis på ett nytt sätt med detta enkla och läckra recept!

Tid

30 min

Förberedelse

5 min

Antal

4

Kalorier

180 kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • 1.

    Sätt ugen på 225 grader

  • 2.

    Tvätta potatisen (alternativt skala den) dela potatisen i lagom stora bitar (delikatest potatis räcker det att dela på mitten).

  • 3.

    Koka potatisen till den mjuknat. ca 5 min, beroende hur stor potatisarna är

  • 4.

    När potatisen kokat silar du av vattnet och låter potatisen vila 15min. Det ska ha slutat ånga från potatisen.

  • 5.

    Undertiden som potatisen vilar smälter du smöret i en kastrull. det får inte börja koka

  • 6.

    När smält har smält smashar du vitlöken och lägger ned den i det smälta smöret ihop med rosmarin. låt detta stå och små puttra en stund. detta kommer sätta en härlig smak på det smälta smöret. Plockar vi ut vitlöken och rosmarin ifrån smöret efter någon minut

  • 7.

    Lägg upp potatisen i en ugns säker form och häll över det smälta smöret och saltet. Rör runt potatisen så hela potatisarna blir täckta av smör. Tänkt på att smöret kan vara varmt så använd en sked för detta

  • 8.

    Ställ in potatisen i ugnen i ca 20min rör om lite då och då för att säkerställa att potatisen får fin färg runt om

Publicerat: 2024-01-20

Updaterad: 2024-01-20