Udon nudlar i chiliolja
Udon-nudlar i chiliolja är en smakfull och kryddig rätt som kombinerar de tjocka, mjuka udon-nudlarna med en het och aromatisk sås. Udon-nudlar är en typ av japanska vetemjöl-nudlar som är kända för sin fylliga, tuggiga konsistens och sin förmåga att absorbera smaker. Det går dessutom väldigt fort att slänga ihop så perfekt dem dagar man inte har så mycket tid eller lust att stå i köket! Är man inte så förtjust i stark mat kan man minska mängd chiliflakes
Tid
10 min
Förberedelse
5 min
Antal
1
Ingredienser
Instruktioner
Chiliolja
- 1.
Börja med att hacka upp vitlök och salladslök och lägg i en värmetålig skål
- 2.
Tillsätter sesamfrön och chiliflakes i samma skål och häll över den varma oljan
- 3.
Tillsätter sesamfrön, svartpeppar och chiliflakes i skålen och häll över den varma oljan och rör runt försiktigt.
- 4.
Toppa med salt, soja och sesmaolja.
Nudlar
- 1.
Koka nudlar enligt förpackning och silla av allt vatten
- 2.
Medans nudlarna kokar hackar du gurka i stavar samt grovhackar persilja
- 3.
När nudlarna är klara vänder du ned dem ihop med gurkan i chili olja för att sist toppa med persiljan
- 4.
Njut!
Publicerat: 2024-09-11
Updaterad: 2024-09-11