Chili cheese
Friterad perfektion! Chili cheese är det perfekta tilltugget som funkar till både middag, buffé och fest! Följ vår enkla recept för att få till riktigt goda chili cheese!
Tid
30 min
Förberedelse
15 min
Antal
20
Kalorier
70 kcal
Ingredienser
Panerings
Instruktioner
- 1.
Riv osten fint. Finhacka jalapeñosen. Blanda den rivna ostarna med crème fraiche, och jalapeñosen. tillsätt salt och Rulla till små bollar.
- 2.
Frityrsmet: Blanda hälften av mjölet, mjölk, ägg och salt till en slät smet.
- 3.
Panering: Häll ut andra hälften mjöl och panko på varsin taflat llrik.
- 4.
Rulla ostbollarna först i mjölet, doppa dem sedan i frityrsmeten och rulla dem sist i panko.
- 5.
Fritering: Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till ca 160 grader C. Lägg ner några ostbollar i taget i oljan med hjälp av en hålslev. Fritera tills de är gyllene, ca 45 sekunder, passa så att inte osten rinner ut. Lägg dem på en tallrik med hushållspapper för att rinna av.
Publicerat: 2022-12-12
Updaterad: 2023-11-26