1. Recept /
  2. Panerad torsk

Panerad torsk

Panerad torsk

Panerad torsk är en klassisk och enkel rätt som passar både stora och små. Med en krispig och gyllene yta och saftig torskfilé inuti, blir det en favorit på middagsbordet. Den kan serveras med potatismos, kokt potatis eller en fräsch sallad. En citronklyfta och remouladsås är perfekta tillbehör som lyfter smaken och gör rätten ännu godare. Perfekt för en snabb vardagsmiddag eller en lite lyxigare helgmiddag!

Tid

15 min

Förberedelse

15 min

Antal

4

Ingredienser

Instruktioner

  • 1.

    Börja med att skära torsken i bra portions storlekar

  • 2.

    Förbered en panerings station genom att hälla mjöl, pank och ägg i varsin skål. se även till att vispa ägget

  • 3.

    Doppa först torskfilerna mjöl skålen, tryck gärna ned torksken lite lätt för att säkerställa att mjölet fastnar. skaka av torsken lätt och vänd sedan i ägg skålen och sedan vidare i panko och även här trycker du lätt på fisken så det fastnar

  • 4.

    Lägg torskfilen åt sidan till du panerat alla filer

  • 5.

    Stek torsken i rikligt med smör på medelhög värme tills fisken är genomstekt och har fin yta. (Torsk är genomstekt vid ca 52 grader)

Publicerat: 2024-09-11

Updaterad: 2024-09-11