Potatisfondant
Älskar du potatis och är sugen på att testa göra något nytt ? Då har vi ett recept för dig. Recept med tydliga instruktioner på hur du gör en utsökt Potatisfondant.
Tid
45 min
Förberedelse
15 min
Antal
4
Kalorier
258 kcal
Ingredienser
Instruktioner
- 1.
Börja med att skala potatisarna sedan skär bort båda ändarna, så att du får en cylinderform på potatisarna. Skär varje potatis i två lika stora delar.
- 2.
Lägg gärna potatisarna i kallt vatten i ett par minuter för att få bort stärkelsen
- 3.
Ställ upp potatisbitarna och stek i smör i en stekpanna på högt värme.
- 4.
Vänd på potatisen när undersidan fått gyllenbrun färg.
- 5.
Krydda med salt peppar och timjan.
- 6.
När båda sidorna har fått en gyllenbrun färg, häll i utspädd grönsaksbuljong i pannan och ställ in pannan i ugnen. Grädda potatisen i 30 minuter på 220 grader.
- 7.
Server!
Publicerat: 2022-12-12
Updaterad: 2023-11-26