Matförslag logo

Recept / Potatisfondant

Potatisfondant

Potatisfondant

Älskar du potatis och är sugen på att testa göra något nytt ? Då har vi ett recept för dig. Recept med tydliga instruktioner på hur du gör en utsökt Potatisfondant.

2022-12-12

Tid

45 min

Förberedelse

15 min

Antal

4

Kalorier

258 kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • 1. Börja med att skala potatisarna sedan skär bort båda ändarna, så att du får en cylinderform på potatisarna. Skär varje potatis i två lika stora delar.
  • 2. Lägg gärna potatisarna i kallt vatten i ett par minuter för att få bort stärkelsen
  • 3. Ställ upp potatisbitarna och stek i smör i en stekpanna på högt värme.
  • 4. Vänd på potatisen när undersidan fått gyllenbrun färg.
  • 5. Krydda med salt peppar och timjan.
  • 6. När båda sidorna har fått en gyllenbrun färg, häll i utspädd grönsaksbuljong i pannan och ställ in pannan i ugnen. Grädda potatisen i 30 minuter på 220 grader.
  • 7. Server!