1. Recept /
  2. Potatisfondant

Potatisfondant

Potatisfondant

Älskar du potatis och är sugen på att testa göra något nytt ? Då har vi ett recept för dig. Recept med tydliga instruktioner på hur du gör en utsökt Potatisfondant.

Tid

45 min

Förberedelse

15 min

Antal

4

Kalorier

258 kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • 1.

    Börja med att skala potatisarna sedan skär bort båda ändarna, så att du får en cylinderform på potatisarna. Skär varje potatis i två lika stora delar.

  • 2.

    Lägg gärna potatisarna i kallt vatten i ett par minuter för att få bort stärkelsen

  • 3.

    Ställ upp potatisbitarna och stek i smör i en stekpanna på högt värme.

  • 4.

    Vänd på potatisen när undersidan fått gyllenbrun färg.

  • 5.

    Krydda med salt peppar och timjan.

  • 6.

    När båda sidorna har fått en gyllenbrun färg, häll i utspädd grönsaksbuljong i pannan och ställ in pannan i ugnen. Grädda potatisen i 30 minuter på 220 grader.

  • 7.

    Server!

Publicerat: 2022-12-12

Updaterad: 2023-11-26