Matförslag logo

Recept / Carbonara utan grädde

Carbonara utan grädde

Carbonara utan grädde

Upptäck en smakrik och hälsosam variant av den klassiska pastarätten Carbonara - utan grädde! Carbonara utan grädde är den perfekta rätten för alla som vill njuta av en fyllig och krämig pasta, utan att behöva oroa sig för höga kaloriintag. Vår Carbonara utan grädde är gjord med en kombination av äggulor, riven parmesanost och bacon, vilket ger rätten en underbar smak och konsistens utan att behöva tillsätta grädde. Den är lätt att tillaga och tar bara några minuter att förbereda, vilket gör den till en idealisk måltid för stressiga dagar när du behöver något snabbt och gott. Så, om du vill njuta av en välsmakande pasta utan att behöva oroa dig för onödiga kalorier och fett, så är vår Carbonara utan grädde ett utmärkt val. Prova den idag och upptäck varför den har blivit en favorit bland pastaälskare över hela världen!

2023-03-26

Tid

30 min

Förberedelse

10 min

Antal

4

Kalorier

800 kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • 1. Koka pasta efter anvisningarna på förpackningen i en stor kastrull med vatten och lite salt.
  • 2. Skär baconet i små bitar och stek det i en stekpanna tills det är krispigt. Ta upp baconet ur pannan och lägg det åt sidan.
  • 3. Vispa ihop två ägg i en skål och tillsätt parmesanost. Rör om.
  • 4. När pastan är färdig, ta upp den ur kastrullen och häll av vattnet.
  • 5. Häll ägg-parmesan-blandningen över pastan och rör om tills pastan är väl täckt.
  • 6. Lägg pastan på tallrikar och strö baconet ovanpå. Servera genast.

Tips

  • 1. Om du vill kan du också tillsätta lite hackad persilja eller annan färsk krydda för att ge rätten lite extra smak. Du kan också byta ut baconet mot kyckling eller en annan proteinkälla om du föredrar det. Enjoy!