Brownie med hasselnötter
Sött, segt och kladdigt- behöver vi säga mer? Det enda bättre än choklad är choklad med hasselnötter. Detta är ett recept på USAS motsvarighet till kladdkaka - Brownie. Och en himmelsk sådan, med rostade hasselnötter. Lycka till! Receptet gäller för ca 24 bitar
Tid
30 min
Förberedelse
15 min
Antal
24
Kalorier
220 kcal
Ingredienser
Instruktioner
- 1.
Sätt ugnen på 175°.
- 2.
Hacka nötterna.
- 3.
Smält smöret och rör ner kakao.
- 4.
Rör ihop ägg och socker i en bunke.
- 5.
Häll i kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver
- 6.
Bred ut smeten i formen. Formen skall vara ca 20x30 cm. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
- 7.
Låt svalna och skär kakan i rutor.
Publicerat: 2022-12-12
Updaterad: 2023-10-26