Matförslag logo

Recept / Krämig Pasta Alfredo - En smakrik och enkel klassiker

Krämig Pasta Alfredo - En smakrik och enkel klassiker

Krämig Pasta Alfredo - En smakrik och enkel klassiker

Njut av en härlig och krämig Pasta Alfredo, en italiensk klassiker som kombinerar en len och smakrik sås med pasta. Denna enkla men eleganta rätt är perfekt för både en mysig vardagsmiddag och för att imponera på gäster under en helgmiddag. Med sin krämiga parmesansås och en touch av vitlök kommer denna pasta garanterat att bli en favorit för alla åldrar!

2023-04-29

Tid

30 min

Förberedelse

5 min

Antal

4

Kalorier

600 kcal

Ingredienser

Instruktioner

Guide - Så här lagar du Pasta Alfredo:

  • 1. Koka pastan: Koka upp en stor kastrull med vatten och tillsätt en nypa salt. Lägg i pastan och koka enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. Spara en kopp pastavatten innan du häller av pastan i ett durkslag.
  • 2. Förbered såsen: Medan pastan kokar, smält smöret i en stor stekpanna eller sautépanna på medelvärme. Tillsätt den finhackade vitlöken och fräs i cirka 1 minut, tills vitlöken är mjuk och doftar gott, men utan att den blir brun.
  • 3. Tillsätt grädden: Häll i grädden i pannan med vitlöken och smöret. Låt grädden sjuda på låg värme i cirka 5 minuter, eller tills den tjocknar något. Rör om då och då för att förhindra att såsen bränner fast.
  • 4. Blanda i osten: Ta bort pannan från värmen och rör ner den rivna parmesanosten i såsen. Fortsätt att röra tills osten smälter och såsen blir jämn och krämig. Smaka av med salt och svartpeppar efter behov.
  • 5. Blanda pasta och sås: Tillsätt den nykokta pastan till pannan med Alfredosåsen. Rör om så att pastan täcks helt av såsen. Om såsen är för tjock, tillsätt lite av det sparade pastavattnet tills du får önskad konsistens.
  • 6. Servera: Fördela pastan i fyra tallrikar och garnera med lite finhackad persilja, om så önskas. Servera genast och njut av din krämiga och smakrika Pasta Alfredo!